Skip to content

24.4.2024: Valtuustoaloite Kolohongan kiinteistön kerhotilan muuttamisesta yhteisötilaksi 

Me valtuustoaloitteen allekirjoittaneet toivomme, että kaupunki selvittää mahdollisuuden muuttaa Kolohongan kiinteistö kerhotilasta yhteisötilaksi, jolloin vuokrauksesta ja vuokranmaksusta vastaisi Vantaan kaupungin yhteisöpalvelut. Tilan toiminnasta ottaisi vastuun YMCA Vantaa-Vantaan NMKY ry. 

Hakunilan seurakunta on vuokrannut vuosien ajan alakerran kerhotilaa Kolohongan liikekeskuksesta. Kerhotilan yläpuolella toimii Kolohongan nuorisotila, jossa on toimintaa neljänä päivänä viikossa. Nuorisotilassa toiminnan palveluntuottajana toimii Vantaan NMKY ry. 

Hakunilan seurakunnan on säästösyistä luovuttava kerhotilan vuokraamisesta. Tilassa toimii arkipäivisin koululaisten iltapäiväkerho, lisäksi tilaa käyttävät Itä-Hakkilan MLL:n pitämä perhekahvila, Itä-Hakkilan Martat sekä seurakunnalla on kaksi kertaa viikossa perhekerho. Lisäksi eri yhdistykset ovat voineet pitää tilassa kokouksiaan. Kerhotila on hyvin aktiivisessa käytössä ja palvellut alueen asukkaita ja järjestöjä. 

Mikäli iltapäiväkerho joutuu lopettamaan, on Itä-Hakkilan koululta jatkossa löydyttävä tilat lähes sadalle lapselle iltapäivätoiminnan järjestämiseksi. Tämä on koulun nykyisellä käyttöasteella hyvin haastavaa. Itä-Hakkilan koulu on menossa peruskorjaukseen vuonna 2025 ja iltapäivätoiminnan järjestäminen tulisi olemaan entistäkin haasteellisempaa remontin ajan väistötiloissa. 

Itä-Hakkilan, Kolohongan, Kuninkaanmäen ja Sotungin alueella ei ole nuorisotilan lisäksi perheille kokoontumispaikkoja ja yhdistyksille tiloja järjestää toimintaa. Kaikki nykyiset toimijat haluaisivat jatkaa toimintaansa tilassa. Vantaan NMKY on ilmaissut halukkuutensa järjestää kerhotoimintaa alueen lapsille. 

Kolohongan alueelle syntyisi yhteisötalo, sillä alakerran kerhotila ja sen yläpuolella toimiva nuorisotila palvelisi kaiken ikäisiä alueen asukkaita. Kolohongan nuorisotilassa on nuorisotoimintaa neljänä päivänä viikossa, joten kaikille toimijoille ei sieltä löydy aikoja toiminnan järjestämiseen. Kolohongan kerhotila on remontoitu kerho- ja perhetoimintaa varten.  

Hakunilan suuralueella on yhteisötalot Länsimäessä ja Hakunilassa, näissä ei ole toimintaa ilta-aikaan. Kolohongassa tilan käyttö ja eri toiminnot ovat mahdollisia myös iltaisin yläkerrassa toimivan nuorisotilan ansiosta. YMCA Vantaalla- Vantaan NMKY ry:llä on mahdollisuus huolehtia toiminnoista ja tarjota palveluita ja harrastuksia myös iltaisin alueen asukkaille yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa. 

Lasten, nuorten ja perheiden yhteisöllisyyden vahvistaminen on ajankohtainen haaste, johon kaupungin on hyvä vastata erilaisin konkreettisin toimin. Toimivat ja asukkaita lähellä olevat palvelut ovat osa asukastyytyväisyyttä, jota Vantaalla tulee tietoisesti jatkuvasti vahvistaa.   

Vantaan vaakuna
Facebooktwitterlinkedinmail