Skip to content

Mielipidekirjoitus julkaistu Vantaan Sanomissa 19.12.2020

Mielipide: Urheilu- ja ulkoilualueiden pysäköinnin muuttaminen maksulliseksi pysäytettiin Vantaalla

Kaupunginvaltuutettu Kähärä (sd.) ja varavaltuutettu Sainio (sd.) kysyivät mielipidekirjoituksessaan edistääkö ulkoilu- ja urheilualueiden pysäköintipaikkojen maksullisuus kaupunkilaisten hyvinvointia.

Vastaus kysymykseen on – ei edistä. Kysymys oli hyvä ja aiheellinen, mutta se ei vielä muuta päätöstä, jonka Kähärän ja Sainion puoluetoverit tekivät teknisessä lautakunnassa.

Teknisen lautakunnan kokouksessa painostettiin lautakuntaa tekemään virkamiesten esityksen mukainen päätös antamalla ymmärtää, että asia oli jo sovittu Vantaan kaupunginhallituksessa. Tekemämme esitys pysäköintialueiden laajentamista vastaan sai lautakunnan edustajien keskuudessa ankaraa vastustusta, lukuun ottamatta keskustaa ja sitoutumattomien Timo Auvista. Saamiemme lisätietojen perusteella, katsomme, että lautakunta teki virheellisen päätöksen.

Lue myös: Urheilupuistojen ja Kuusijärven parkkimaksut halutaan perua – Vantaan kaupunginhallitus yllättyi maksuista ja ottaa päätöksen käsittelyynsä

Päätöksen jälkeen jatkoimme asian selvittämistä ja saimme varmistuksen valtuustoryhmien talousarvioneuvottelijoiltamme, ettei virkamiesesitys ollut puolueiden yhteisen sopimuksen mukainen, jonka jälkeen pyysimme, että asia otetaan ottomenettelyllä uudelleen käsiteltäväksi Vantaan kaupunginhallitukseen.

Kokoomuksen aloitteesta maksujen toimeenpano on nyt pysäytetty yksimielisesti joulukuun kaupunginhallituksessa, ja asia tulee uudelleen arvioitavaksi tammikuussa. Kiitämme muita ryhmiä yhteistyöstä asian korjaamisessa.

Lähdemme siitä, että urheilu- ja ulkoilualueilla tavanomaiseen muutaman tunnin harrastus- ja virkistyskäyttöön ei kohdistu lisämaksuja pysäköintimaksun kautta.

Pidempiaikaiseen pysäköintiin voidaan pohtia rajoituksia tai maksuja, jotta parkkipaikkoja ei käytetä autojen säilytykseen. Rajoitukset eivät saa kuitenkaan haitata turnausten tai muiden pidempikestoisten tapahtumien järjestämistä.

Paula Lehmuskallio, teknisen lautakunnan puheenjohtaja (kok.)

Mika Kasonen (teknisen lautakunnan jäsen)

Facebooktwitterlinkedinmail