Skip to content

19.4.2017

Vantaan Kokoomuksen 1.6.2017 aloittavan uuden kaupunginvaltuustoryhmän järjestäytymiskokous pidettiin tiistaina 18.4.2017 klo 19 Vantaan kaupungintalolla. Kokoukseen oli kutsuttu vain varsinaiset kaupunginvaltuutetut. Kokouksessa oli uusia valtuutettuja seitsemän kappaletta. Muutoksia aikaisempaan tuli jo ensimmäisessä kokouksessa. Oli hieno todeta kokouksessa, että nyt on kaikilla vakaa tahto toimia yhtenäisesti tärkeiden asioiden parissa. Uusi valtuustoryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkanen tiivistää kirjoituksessaan hyvin järjestäytymiskokouksen sisältöä.

Alla on uuden valtuustoryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkasen laatima tiedote:

“Kokoomuksen uusi valtuustoryhmä järjestäytyi Vantaalla – Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sakari Rokkanen

Kokoomuksen uusi valtuustoryhmä Vantaalla piti järjestäytymiskokouksensa tiistai-iltana. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja koko valtuuston nuorin jäsen Sakari Rokkanen. Ryhmän puheenjohtajistossa jatkaa ensimmäisenä varapuheenjohtajana toisen kauden kaupunginvaltuutettu Carita Orlando. Kokoomuksen uusista valtuutetuista puheenjohtajistoon valittiin Sami Kanerva toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Rokkanen työskentelee Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittisena sihteerinä ja toimii sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtajana. Orlando puolestaan tuo puheenjohtajistoon vahvaa yrittäjäosaamista. Hän toimii parhaillaan sekä Vantaan Yrittäjien puheenjohtajana että Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana ja on Vantaalla teknisen lautakunnan jäsen. Kanerva on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja hän on ollut aktiivinen koulujen sisäilma-asioissa Vanvaryn puheenjohtajana.

– Haluan kiittää saamastani vastuusta koko valtuustoryhmäämme. On hienoa, että Kokoomuksessa nuorille päättäjille annetaan esimerkillisesti tilaa ja vastuuta, eikä nuorten esiin nostamista jätetä vain juhlapuheiden tasolle. Toivottavasti muiltakin ryhmiltä löytyy rohkeutta nostaa Vantaalla ja muualla nuoria päätöksenteon eturiviin, Rokkanen kannustaa.

Rokkanen odottaa innolla alkavaa valtuustokautta, mutta on huolissaan Vantaan alhaisesta äänestysprosentista ja päätöksenteon etääntymisestä kuntalaisten arjesta.

– Meillä on valtuustoryhmässä todella paljon kokemusta ja osaamista, toisaalta myös uutta verta ja innokkuutta. Tällä joukkueella on hyvä lähteä rakentamaan yhdessä muiden ryhmien kanssa tulevaisuuden Vantaata, jossa panostetaan erityisesti koulutukseen ja sivistykseen, Rokkanen toteaa.

– Äänestysprosenttimme oli kuntavaaleissa jälleen kaikkien kuntien joukossa häntäpäässä. Meillä kaikilla valituilla valtuutetuilla on tärkeä rooli ylläpitää yhä avoimempaa poliittista kulttuuria ja vahvistaa omalla toiminnallamme asukkaiden luottamusta paikalliseen päätöksentekoon, Rokkanen painottaa.

Myös Orlando ja Kanerva suuntaavat uuteen valtuustokauteen luottavaisin mielin.

– Vantaa on suurien mahdollisuuksien kaupunki. Vastuullisella ja pitkäjänteisellä politiikalla turvaamme Vantaan elinvoiman ja kuntalaisten tärkeät palvelut. Vantaan on tähdättävä Suomen yrittäjäystävällisimmäksi kaupungiksi, Orlando sanoo.

– Kun vanha tapa ei toimi, on uskallettava kokeilla rohkeasti uutta. Me uudet valtuutetut tuomme sekä oman ryhmämme että koko valtuuston käyttöön elämänkokemuksemme ja osaamisemme. Huoli sisäilmaongelmista on yhteinen ja siksi meidän on käytävä ratkaisujen löytämiseksi aktiivista vuoropuhelua yli puoluerajojen sekä kentän toimijoiden kanssa, Kanerva päättää.”

Facebooktwitterlinkedinmail