Skip to content

12.4.2021 Valtuustoaloite Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksessa

Kuntoportaat Hakunilan urheilupuiston yhteyteen

Me aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut pyydämme, että Vantaan kaupunki selvittää mahdollisuuden rakentaa kuntoportaat Hakunilan urheilupuiston yhteyteen. Hakunilan urheilupuisto on merkittävä Itä-Vantaan vapaa-ajan kuntoilun sekä kansallisen kilpaurheilun alue.

Lähiliikunnan tarve on lisääntynyt ja tulee olemaan jatkossakin tärkeää. Esitämme, että kuntoportaat rakennettaisiin esimerkiksi jo alueella olemassa olevien mäenlaskupaikkojen yhteyteen kohtaan, jossa se ei häiritse mäenlaskua.

Kuntoportaat lisäävät kuntalaisten kuntoilumahdollisuuksia alueella ja antaa myös aktiivisesti liikuntaa harrastavien lisäksi mahdollisuuden erilaiseen liikuntaan myös tavallisille kuntoilijoille. Kuntoportaat lisäisivät urheilupuiston käyttömahdollisuuksia myös kesäaikaan.

Muualle Vantaalle rakennetut kuntoportaat ovat saavuttaneet suuren suosion kuntoilijoiden ja ulkoilijoiden keskuudessa. Itä-Vantaalla ei ole mahdollisuutta harrastaa porraskävelyä ja porrasjuoksua, jotka ovat saaneet aivan uuden merkityksen Vantaalaisten liikuntamuotona. Vantaan tulee aktiivisesti edistää ulkoliikuntapaikkojen rakentamista.

Me allekirjoittaneet toivomme, että Vantaan kaupunki ottaa myös itä-vantaalaiset kuntoilijat huomioon porraskävely- ja juoksuharrastuksen suhteen.

Mika Kasonen


Artikkeli aloitteesta 13.4.2021 Vantaan sanomissa

Aloite vaatii kuntoportaita Hakunilaan

Valtuustoaloite vaatii kuntoportaita Hakunilan urheilupuiston yhteyteen.

Kuntoportaiden tarvetta perustellaan muun muassa sillä, että Hakunilan urheilupuisto on merkittävä kuntoilualue itävantaalaisille. Lisäksi todetaan, että kuntoportaat lisäisivät talviurheilupaikkana profiloituneen urheilupuiston käyttömahdollisuuksia myös kesäaikaan.

Kuntoportaat voitaisiin aloitteen mukaan rakentaa jo olemassa olevien mäenlaskupaikkojen yhteyteen, kohtaan, jossa ne eivät häiritse mäenlaskua.

Aloitteen ideoinut kokoomusvaltuutettu Mika Kasonen muistuttaa Simonkylään rakennettujen Möskärin kuntoportaiden saaneen suureen suosion. Vastaava kuntoilumahdollisuus halutaan myös Hakunilaan.

Maanantaina jätetyn aloitteen allekirjoitti Kasosen lisäksi 33 valtuutettua.

Vantaan vaakuna

Facebooktwitterlinkedinmail