Skip to content

12.4.2021 Valtuustoaloite Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksessa

Rukinpyörän virkistysalueen kunnostus

Rukinpyörän metsäalue on alueen asukkaille tärkeä kuntoilu- ja virkistysalue. Metsäaluetta käyttävät lähellä sijaitsevan koulun oppilaat sekä lähialueen päiväkotien lapset. Metsäalueella ovat lähikoulun lapset oppineet hiihtämään jo vuosikymmenten ajan. Lähiliikunnan tarve on koronaikana korostunut ja tulee olemaan tärkeää jatkossakin. 

Me allekirjoittaneet ehdotamme, että Vantaan kaupunki selvittää mahdollisuuden parantaa Rukinpyörän metsäalueen virkistyskäyttömahdollisuuksia mm. seuraavilla hankkeilla.

Rukinpyörän pururadan jatkaminen Palttinatien ja Kaskikalliontien jo olemassa olevien alikulkutunneleiden kautta Itä-Hakkilan puistoalueeseen, jolloin alue saataisiin liitettyä laajempaan seudulliseen viherkäytäväverkostoon. 

Metsäalueella olevien pururatojen kunnostaminen sekä vanhojen valotolpista tehtyjen kuntolaitteiden uusiminen nykyaikaisiksi välineiksi ja pururatojen valaiseminen ainakin kuntoilulaitealueella. Lisäksi alueelle on asukkaiden pyynnöstä toivottu muutamia penkkejä sekä roskakoreja.

Rukinpyöränmetsäalue pitää säilyttää mahdollisimman luonnontilaisena, mutta metsäalueelta pitää poistaa vaarallisia, kaatumavaarassa olevia puita. 

Huonokuntoisen sillan uusiminen sekä Itä-Hakkilan ojan pienimuotoinen siistiminen veden virtauksen parantamiseksi ovat nopeasti toteutettavia toimenpiteitä.

Vantaalaisten kuntoiluun sijoitetut eurot maksavat itsensä takaisin moninkertaisina. Lähivirkistys ja kuntoilualueena Rukinpyörän metsäalue on korvaamaton, ja me allekirjoittaneet toivomme, että myös Itä-Hakkilan ja lähialueen asukkaiden hyvinvointi otetaan tältä osin huomioon.

Vantaan vaakuna

Facebooktwitterlinkedinmail