Skip to content

Mediatiedote 12.1.2020

Lähes tuhat asukasta vaatii Rukinpyöränpuiston säilyttämistä metsäalueena

Kaupunginvaltuutettu Mika Kasonen luovutti maanantaina 13.1. yleiskaavatoimikunnalle alueen asukkaiden ja koululaisten vetoomuksen Rukinpyörän metsäalueen säilyttämiseksi. Adressin vastaanottivat toimikunnan puheenjohtaja Lauri Kaira ja varapuheenjohtaja Säde Tahvanainen.

Adressin allekirjoitti 967 henkilöä. Adressi oli allekirjoitettavana alueen K-kaupalla 11.10 – 11.11.2019 välisenä aikana. Adressin ensimmäisessä allekirjoitustilaisuudessa 11.10.2019 ja luovutustilaisuudessa 13.1.2020 oli läsnä myös puistoalueen suojelusta aiemmin valtuustoaloitteen tehnyt kaupunginvaltuutettu Tarja Eklund. Lisäksi Itä-Hakkilan koulun oppilaskunta on laatinut asiasta vetoomuksen päättäjille.

”Rukinpyöränpuisto tulisi Itä-Hakkilan koulun ulkoilu – ja opetustarpeet huomioiden muuttaa yleiseen virkistyskäyttöön tarkoitetuksi alueeksi. Itä-Hakkilan koulu käyttää metsää päivittäin, eikä vastaavia alueita ole lähialueilla”, adressin käynnistäjiin kuuluva Kasonen perusteli luovutustilaisuudessa.

”Talvella metsäalueella on hyvät mahdollisuudet hiihtää ja moni Itä-Hakkilan koululainen onkin oppinut hiihtämään alueella jo vuosikymmenten ajan. Lähialueen päiväkodit myös käyttävät metsää usein retkillään. Alue on myös aikuisille tärkeä virkistäytymisalue. Läheiselle Kaskelan pellolle on Hakunilan kaavarungossa varaus koululle ja päiväkodille. Mikäli nämä toteutuvat, on Rukinpyöränpuisto myös näille lähin metsäalue”, Kasonen sanoi.

Yleiskaavatoimikunnan puheenjohtaja Lauri Kaira kiitti adressiliikettä ja koululaisia aktiivisuudesta. Kaira oli myös käynyt tutustumassa alueeseen adressiliikkeen järjestämällä metsäkierroksella.

“Mikan käynnistämä adressi, metsään tutustuminen ja asukkaiden perustelut vakuuttivat. Kannatan metsän säilyttämistä, ja uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet saada sellainen päätös toimikunnalta”, sanoi Kaira.

“Kannatan Rukinpyöräpuiston virkistysaluemerkinnän lisäämistä yleiskaavaan,” sanoi myös toimikunnan varapuheenjohtaja Säde Tahvanainen.” Uskon, että toimikunta tulee puoltamaan päätöstä. Hienoa, että asukkaat ja alueen valtuutetut ovat olleet asiassa aloitteellisia.”

Yleiskaavatoimikunnalla on nyt käsittelyssä lausuntokierroksen perusteella kehitetty kaavaluonnos. Se antaa oman esityksensä yleiskaavaksi parin kuukauden kuluttua.

Lisätietoja adressiliikkeen puolesta:

Mika Kasonen

kaupunginvaltuutettu

mika.kasonen@vantaa.fi

Facebooktwitterlinkedinmail