Skip to content

Nöyrä kiitos luottamuksesta 💙

2.11.2023

Minut on nimetty Kokoomuksen ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin 2024. Turvallisuus edellä Eurooppaan ja pidetään Suomi mukana päätöksenteossa.

Tilanne ei ole Euroopassa turvallisuusnäkökulmasta katsottuna paras mahdollinen. Venäjän raaka hyökkäyssota Ukrainassa sekä tilanne Lähi-idässä luovat turvattomuutta EU- maissa. Venäjän mahdollinen hybridivaikuttaminen luo painetta ja epävarmuutta.

Siitä olen onnellinen, että Suomi on viimein liittynyt Natoon. Suomi ei onneksi tehnyt samaa virhettä, että olisi päästänyt sotilaallisen varautumisensa heikoksi, toisin kuin osa Euroopan maista.

Tässä maailmantilanteessa tarvitsemme enemmän maiden välistä yhteistyötä sekä vahvoja, yhteistyökykyisiä ja eteenpäin katsovia johtajia Eurooppaan. Euroopan Unionin tulisi tarjota jatkossakin kansalaisilleen oikeuksia ja vapauksia, mutta samalla asettaa myös velvollisuuksia. Kansalaisten vapaa liikkuminen antaa mahdollisuuden asua, opiskella ja työskennellä kaikkialla sen alueella.

EU:n vahvuudet ovat demokratia, ihmisoikeudet ja tasa-arvo. Yhteistyössä tulisi korostaa avoimuutta, samankaltaisia arvoja, yhteisiä kulttuureja ja sitä kautta luoda yhteisöllisyyttä.

Myös kansallinen vaikuttaminen pitää ottaa huomioon. Suomi elää vieläkin metsästä ja sen kestävä hyödyntäminen on maan talouden kannalta elintärkeää. Metsästäminen on ekologista, eikä sen harrastamista tule vaikeuttaa. Metsästys- ja reserviläisampujien harjoittelumahdollisuudet tulee myös turvata, koska tällä toiminnalla on myös suuri maanpuolustusta tukeva vaikutus.

Lue lisää Vantaan Sanomista ja Kokoomuksen verkkosivuilta.

Facebooktwitterlinkedinmail