Skip to content

Kirjoitus “Lions Club Vantaa Hakunila talvitapahtuma 3.3.2019” -lehdessä

Poliisi ja Leijona

Olen 46-vuotias ja asun Vantaan Kuninkaanmäessä yhdessä vaimon, tyttären ja suomenajokoiranpentu Nyssen kanssa. Olen ollut mukana Hakunilan Lions Clubin toiminnassa usean vuoden ajan toimien muun muassa sihteerinä ja presidenttinä. Olen ollut aktiivinen myös alueen yhdistystoiminnassa ja lisäksi olen Vantaan kaupunginvaltuutettuna sekä useissa muissa luottamustoimissa. Harrastukseni ovat eräpainotteisia ja liikuntaa pyrin harrastamaan ajan salliessa. Olen työskennellyt poliisihallinnon palveluksessa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan Espoossa, Vantaalla sekä Helsingissä. Nyt olen ylikonstaapelin virassa Helsingin erityistoimintayksikössä.

Minulla on kunnia toimia Lions Club Vantaa / Hakunilan ja Itä-Hakkilan kilvan yhteisen rahaston yhdyshenkilönä. Rahaston tarkoituksena on pienentää lasten ja nuorten syrjäytymisriskiä. Rahasto perustettiin maaliskuussa 2018. Rahastosta on voinut hakea avustuksia yksittäisille pelaajille, jolla on ollut vaikeuksia joukkuemaksujen, varusteiden tai muiden pelaamiseen liittyvien kustannusten kanssa.

Avustuksia haettiin keväällä ja syksyllä 2018. Joukkueenjohtajien laatimissa avustushakemuksissa oli selvitys hakemuksen perusteista. Rahaston taloustilanteen vuoksi kevään avustuksia ei voitu myöntää täysimääräisinä, vaikka kaikissa hakemuksissa oli riittävät perusteet niiden täysimääräiseen myöntämiseen. Kevään haussa avustushakemuksia tuli kuusi kappaletta ja niiden yhteissumma oli 2020 euroa, kun rahastossa oli koko vuoden avustuksiin rahaa 2000 euroa. Avustussummat suhteutettiin hakemuksissa ilmoitettuihin perusteisiin ja avustuksia myönnettiin yhteensä 1300 eurolla, jolloin syksyn avustuksiin jäi käytettäväksi vain 700 euroa. Syksyllä rahastosta haettiin avustuksia yhteensä 1929 eurolla. 

Rahastoon oli tullut yksi 122 euron yksityinen lahjoitus, jolloin rahastossa oli varallisuutta 822 euroa. Hakunilan Lions Club ja Itä-Hakkilan Kilpa tekivät yhteisen päätöksen 1000 euron lisärahoituksen myöntämisestä rahastolle, jolloin syksyn avustuksia saatiin myönnettyä 1670 euron edestä.

Rahastoon voi tehdä lahjoituksia, ja näin antaa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille mahdollisuuden jatkaa urheiluharrastustaan. Pienetkin avustussummat ovat tervetulleita lahjoituksia rahastoon.

Rahastosta ei vähennetä mitään hallinnollisia tai muita kuluja, vaan kaikki rahaston varat käytetään täysimääräisesti Itä-Hakkilan Kilvan pelaajien tukemiseen.

Rahaston tilinumero on FI82 1387 3000 1154 49 / Lions Club Vantaa-Hakunila.

Mika Kasonen 

Lions Logo
Facebooktwitterlinkedinmail