Skip to content

Lions – Nuorten hyväksi

Toimin Hakunilan Lions-klubin presidenttinä kaudella 2016–2017. Hakunilan Lionsit ovat keränneet varoja tänäkin vuonna aktiivisesti. Kaikki kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättömänä alueen nuorten hyväksi. Myönnämme stipendejä alueen koulujen oppilaille, avustamme vähävaraisten perheiden lasten harrastuksia sekä avustamme alueen urheiluseurojen kilpailumatkoja ja varustehankintoja tukemalla.

Mistä varat avustuksiin sitten tulevat? Yksi tärkeimmistä aktiviteeteistamme on klubin mahtavien oopperalaulajien jo perinteeksi muodostunut Hyvän tahdon joulua -konsertti, joka järjestetään Hakunilan kirkossa aina marraskuun lopulla. Yhtä tärkeä aktiviteetti on perinteikäs talvitapahtumamme, joka on tuonut iloa useiden vuosien aikana alueen asukkaille. Lisäksi klubin jäsenet ovat olleet aktiivisia lukuisissa muissakin tapahtumissa sekä keräyksissä. Täytyy olla tyytyväinen ja osittain jopa ihmetellä klubilaistemme aktiivisuutta sekä pyyteetöntä halua auttaa ja palvella alueen asukkaita. Suomen Lions-klubien seitsemäs Punainen sulka -keräys käynnistettiin juhlavissa merkeissä Tampereella viime vuoden maaliskuussa.

Varainkeräyskampanjan suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. ”Nuoret ovat Suomen arvokkain voimavara. Heidän tiedoilla, taidoilla ja voimilla rakennetaan Suomesta vieläkin parempaa maata meille kaikille”, presidentti Niinistö kirjoittaa. Aiemmissa kuudessa Punainen sulka -keräyksissä on kerätty varoja seuraavasti: vuonna 1972 ensimmäisessä keräyksessä kerättiin nykyrahaksi muunnettuna 6,6 miljoonaa euroa syöpätautitutkimuksiin, vuonna 1975 8,9 miljoonaa sydäntautien tutkimuksiin, vuonna 1984 9,2 miljoonaa sotaveteraanien hyväksi, vuonna 1990 6,3 miljoonaa vammaisten hyväksi, vuonna 1999 vanhusten hyväksi 7,1 miljoonaa sekä vuonna 2006 lasten- ja nuorten hyväksi kerättiin 4,5 miljoonaa euroa.
Tämänkertaisena tavoitteena on kerätä viisi miljoonaa euroa nuorten hyväksi. Nuorten tukemiseen on yhdessä keräyskumppaneiden kanssa valittu neljä osaaluetta: syrjäytymisen ehkäiseminen, päihteettömyys, elämänhallinta sekä mielenterveys – kaikki äärimmäisen tärkeitä osa-alueita nuorten tukemisessa. Opetusministeriön laskelmien mukaan jokainen syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 1,2 miljoonaa euroa.Kokonaiskustannukset pelkästään syrjäytyneistä nuorista yhteiskunnalle nousevat kymmeniin miljardeihin. Kun lisäksi mukaan otetaan rikos- ja päihdekierteeseen ajautuneet nuoret, ovat kustannukset yhteiskunnalle vielä mittavammat. Näihin ”talkoisiin” on helppo osallistua, ja sinäkin voit osallistua Punainen sulka -ke- räykseen ostamalla kampanjan tuotteita tai lahjoittamalla rahaa keräystilille. Lionsklubit jakavat keräyksen tuotosta 25 prosenttia paikallisen nuorisotyön hyväksi.

Useat henkilöt ovat kertoneet minulle olleensa siinä käsityksessä, että Lions-toiminta on jonkinlainen salaseura, jossa herrat istuvat kokouksissaan, eikä ainakaan kaikkia kerättyjä varoja tilitettäisi luvattuun paikkaan. Epäilyihin on ollut helppo käsi sydämellä vastata, että jokainen kerätty euro käytetään sellaisenaan stipendeihin tai muihin avustuksiin. Itse tapahtumien järjestelyt vaativat lukuisia työtunteja, joista ei kenellekään klubilaiselle makseta, vaan kaikki toiminta perustuu vapaaehtoiseen talkootoimintaan. Vuodesta toiseen Lions-klubilaiset jaksavat kerätä varoja erinäisiin avustuskohteisiin, niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti noin viiden mil- joonan euron arvosta. Suomessa on 930 Lions-klubia, joissa on jäseninä lähes 25000 naista ja miestä. Hakunilan Lions -klubi myönsi viime vuonna avustuksia ja stipendejä alueen nuorten hyväksi 5 755 euroa, joista 1 500 euroa kohdistui Punainen sulka -keräykseen.

Olen itse kokenut Lions- toiminnan äärimmäisen mielekkääksi ja hyväksi vastapainoksi työelämälle. Toimin Helsingin poliisilaitoksella ylikonstaapelina, ja välillä joudun työssäni näkemään myös elämän nurjempaa puolta. Lasten ja nuorten hyvinvointiin panostaminen maksaa itsensä moninkertaisena tulevaisuudessa takaisin.Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat ottaneet mainoksen tähän talvitapahtumalehteen. Olette omalla panoksellanne tehneet mahdolliseksi alueen lasten, nuorten ja vähävaraisten avustamisen myös jatkossakin. Lisäksi haluan kiittää alueen yrityksiä mm. Ikeaa sekä Tokmannia, jotka ovat antanut meille mahdollisuuden järjestää erilaisia keräyksiä heidän tiloissaan. Lisäksi yhteistyö Hakunilan seurakunnan kanssa on ollut erittäin hyvää ja sujuvaa, yhteinen halu auttaa alueen ihmisiä näkyy myös yhteistyössä. Oman osansa on myös Leo-klubilaiset ansainneet kiitoksista, nuoret ovat olleet aktiivisesti mukana keräyksissä ja muissa tapahtumissa.

Tule sinäkin tukemaan paikallista nuorisotyötä sekä viettämään mukavaa yhdessäoloa tulevaan talvitapahtumaamme. Kerron mielelläni lisää toiminnastamme, nähdään talvitapahtumassa!

Facebooktwitterlinkedinmail